Potten & flessen

Vergeten Smaken zitten in glas en de inhoud is altijd beschreven in “ml”. De verschillende maten potjes zijn: 30 ml, 100 ml en 200 ml. De maten van de flessen zijn: 250 ml en 500 ml.

Er is bewust gekozen voor milliliters, omdat daarmee de inhoud vergelijkbaar wordt. Om een voorbeeld te geven: in een potje van 100 ml zit ongeveer 110 gram oignon monegasque. In zo’n zelfde potje van 100 ml zit ongeveer 130 gram mangoboter.

Hergebruik en statiegeld

Stel je voor dat je een paar potjes of flessen naast elkaar op tafel hebt staan, met daarin telkens een paar bloemen. Misschien wil je de kruiden een nieuw onderkomen geven of bewaar je graag restjes in flesjes. Er is veel te bedenken voor het hergebruik van potten en flessen en dit is de beste vorm van recycling.

Lege potten en flessen kunnen ook ingeleverd worden bij Vergeten Smaken. Ze zullen worden gereinigd en opnieuw gebruikt. Voorwaarde is wel dat het glaswerk onbeschadigd is. Het statiegeld op de potten en flessen is € 0,25 per potje of fles, exclusief het potje van 30 ml.

Informatie over…

Scroll to Top