Beschrijving
Aardbeigelei: van verse aardbeien en rabarber wordt het sap gebruikt om er een mooie lichtrode en zachte gelei van te maken. De zoete aardbei is dikke vriendjes met de frisse rabarber en de komijn geeft de gelei een verrassende warmte. Stel je voor dat je een laagje aardbeigelei tussen twee laagjes quark doet en er ook weer een laagje bovenop doet, dat is net glas-in-lood en erg lekker!
Ingrediënten: aardbei, suiker, rabarber, citroen, pectine, citroenzuur, komijn.
Aardbei: ons zomerkoninkje is pas tweeëneenhalve eeuw oud en dat weet bijna niemand. In het jaar 1714 wordt een Chileense “reuzenaardbei” geïmporteerd in Frankrijk. Wij kenden toen al wel de bosaardbei, maar niet die grote rode “schijnvruchten”, waar we nu zo van genieten. Enfin, er is een prachtig verhaal geschreven over de geschiedenis van de aardbei en dat leest als een roman. Het gaat over een spion, een koning, een toevallige ontdekking en een reeks onwaarschijnlijke gebeurtenissen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.