Beschrijving
Mangoboter: het mooie zachte vruchtvlees van de mango is bij uitstek geschikt om een vruchtenboter van te maken. Mangoboter is zoet en vol en tropisch en zomer en meer. Het vleugje van citrus, gember en kardemom maken dat de mangoboter het erg goed doet op een borrelplank, waar het extra smaak geeft aan kaas en koud vlees. Natuurlijk ook goed te combineren met noten en granen in yoghurt en kwark, op ijs of je pannenkoek en met wat echte boter op een beschuitje of croissantje.
Ingrediënten: mango, sinaasappel, citroen, suiker, gember en specerijen.
Mango: de mango groeit in het wild in bossen, in het noordoosten van India en Zuidoost-Azië. Het is een steenvrucht, die 5 tot 20 cm lang kan zijn, met een soort van ovale vorm. Als de vrucht rijp is, kan deze groen, geel, oranje, rood of bontgekleurd zijn. Het rijpe vruchtvlees is zacht en sappig, geel van kleur en vezelig tot bijna vezelloos. De vrucht smaakt zoet-aromatisch en verspreidt ook een zoete geur. Aan de hand van die geur kun je vaststellen of de mango rijp is. De pit is houtig, plat en zit stevig aan het vruchtvlees vast.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.