Oignon Monegasque

1,254,85

Deze saus, met zilveruitjes en rozijnen, is een typische specialiteit van Monaco. Hij is zoetzuur van smaak en rijk aan zachte aroma’s, door de wijze waarop de saus is bereid.

Artikelnummer: 2006 Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

Oignon Monegasque: zoals de naam al doet vermoeden komt deze zoetzure saus uit Monaco. Het zuur komt van de uitjes en tomatenpuree, het zoet van de rozijnen en suiker. Hij is vol van smaak en rijk aan zachte aroma’s. Oignon Monegasque hoort echt bij paté, maar hij doet het ook zo goed bij andere soorten vleeswaren, koud vlees en kaas.

Ingrediënten: zilveruitjes, wijnazijn, tomatenpuree, rozijnen, suiker, olijfolie, sinaasappel, kruiden, specerijen, zout en water.

Zilveruitjes: deze kleine ingemaakte uitjes worden niet groter dan één tot 1,5 centimeter. Ze danken hun naam aan hun glimmende witte schil. Ze werden ook wel meloesuien of zilvervliesuien genoemd. Zilveruien worden vooral in het zuur of zoetzuur ingemaakt en gebruikt als garnituur. Vers zijn ze niet vaak verkrijgbaar en ondanks de afwijkende maat en kleur zijn zilveruien ‘gewone’ uien.

Extra informatie

Gewicht N/B
Afmetingen N/B
Inhoud

30 ml, 100 ml, 200 ml

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Oignon Monegasque” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top